Ola

Blijf op de hoogte en volg

13 Maart 2007 | Peru, Cusco

hallo allemaal,

Allereerst superbedankt voor alle lieve reacties op onze site. We vinden het superfijn om alles te lezen!
Hier gaat verder alles z´n gangetje!! Behalve dat Martine vandaag jarig is! En we hebben het vanmorgen al goed gevierd. De moeder van het gastgezin had een cake gebakken en een heerlijke(%$&)punch gemaakt, superlief! Vanavond gaan we lekker samen uiteten dus we maken er een echte feestdag van!
Deze week hebben we in plaats van ´s morgens weer ´s middags les. We zitten nu met een duits meisje en een engelse jongen in ons klasje! We vermaken ons goed tijdens de les en leren nog steeds veel bij! Volgende week gaan we een week lessen volgen in de sacred valley! Schijnt een hele mooie vallei te zijn waar heel veel overblijfselen uit de incatijd te vinden zijn. Bovendien is het klimaat beter. Het is er alleen een stuk primitiever dan hier. Er is bijvoorbeeld geen internet en geen bereik voor mobiele telefoons enzo. Dus het volgende berichtje zal pas na de sacred valley verschijnen, maar misschien hebben we dan ook veel nieuws!
Afgelopen weekend zijn we er ook op uitgetrokken. Met nog een beetje een kater van zaterdagavond zijn we samen naar Tipon gegaan, een stadje dichtbij Cusco! Hier is een oud irrigatiesysteem uit de incatijd te zien(zie fotos). We zijn er met de bus naartoe gegaan. Een ritje van 45min kostte maar liefst 50 cent p.p, ok je zit/staat dan wel met een heleboel mensen op een vierkante meter, maar een kleinigheidje hou je altijd zullen we maar zeggen! Zo´n busritje is een uitdaging op zich! Toen we hiervan terug waren, hebben we een lekker soepje gegeten op het plein van Cusco: plaza de Armas! Hier kun je heerlijk zitten en mensen kijken want er is altijd wel iets te doen!
Verder zien we hier vaak grappige taferelen. Zoals bijvoorbeeld de mensen die langs de straat fruit verkopen. Echt supergrappig, ze hebben een kar waar het fruit opligt en via een soort van luidspreker/megafoon trekken ze de aandacht van de mensen op straat en in de huizen (zie foto).
Eigenlijk was het dit wel weer zo´n beetje voor deze keer! Tot volgende keer maar weer.

Ciao Martine en Rianne

• 13 Maart 2007 - 16:04

Marc:

Hoi sjat Proficiat met je 25ste verjaardag (aw does vaan miech). Zo te lezen wordt je verjaardag goed gevierd. geniet er maar lekker van. dikke poen.

• 13 Maart 2007 - 16:34

Dees:

Van harte GEFELICITEERD!
    prettige dag!

xx Dees

• 13 Maart 2007 - 17:50

Mariëtte En Henk:

Ha lieve meiden, wat weer mooie foto's.
    Martine van harte proficiat met je verjaardag.Wat lief dat je door de gastmoeder zo verwend wordt en wat heeft ze goed gebreid. Mooi hoor!!Groetjes en dikke kus

• 13 Maart 2007 - 17:56

Mariëtte En Henk:

Trouwens de foto's en bijbehorend verhaal zijn weer de moeite waard.

• 13 Maart 2007 - 17:58

Henk:

Rianne en Martine kunnen we niet een handeltje beginnen in Kevers??? Geweldig zo'n auto.

• 13 Maart 2007 - 18:01

Annie En Piet:

Hallo Martine,nog van harte proficiat met je compleanos,oef alweer de mond in de knoop van het uitspreken.We wensen jullie nog een gezellige dias.Doei doei.

• 13 Maart 2007 - 18:19

Philippe:

Hallo Martine,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Kunnen ze een beetje lekkere cake bakken in Peru? Leuk om al jullie verhalen te lezen. Maak er nog een leuke verjaardag van en wij houden Marc wel onder de panne....;-).

Groeten,
    Philippe

• 13 Maart 2007 - 18:23

Jan Y Familia:

Daag Martine,

Vaan harte perfisia mit diene 25ste verjaordaag.

Bevalt ut un bitsje daor, zal vast en zeker wel.

Veul plezeer nog,

Groetjes vaan us allemaol

• 13 Maart 2007 - 19:29

Angelica:

He meiske, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!
    Een hele fijne dag.

xx Jeelke.

• 13 Maart 2007 - 19:43

Denise & Nadine:

Ha martine, proficiat met je verjaardag!! Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloooriiaaaaa, in de glooriiaaaaa. Hiep hiep hoera!!! :)

• 13 Maart 2007 - 21:37

San:

Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal leven in de gloria.... Martine hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!! Ben je dat oudje van ons (;)) weer bijgekomen, hahaha. Veel plezier nog.

• 13 Maart 2007 - 21:47

Dalilah:

Hey Martine,
    Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en ik hoop dat je een hele leuk dag hebt gehad. Ik moest je ook de groeten doen van Centa want ze had wat moeite om een mailtje te sturen dus bij deze dan. Heel veel plezier.

xx Dalilah

• 13 Maart 2007 - 22:01

Armand Th:

Martine van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
    Wacht vol spanning op jullie volgenden bericht.
    Geweldige foto's iedere keer weer

• 14 Maart 2007 - 07:07

Christi:

Hey Martine

nog een hele fijne verjaardag gewenst!! Erg leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken!
    Veel liefs

• 14 Maart 2007 - 15:14

Bertien:

Allereerst nog hiep hieperde piep hoera Martine.Die cake ziet er goed uit,was hij ook lekker?
    {Heb je de verjaardags kaart gekregen?}Het is weer geweldig om te lezen en te zien wat jullie meemaken.Trouwens die rode kever ziet er geweldig uit.De sjaals staan jullie erg mooi.groetjes aan iedereen. doei.

• 14 Maart 2007 - 17:09

Mies En Niek:

Lieve Martine,
    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het is wel heel bijzonder om dit in Peru te kunnen vieren.
    Veel plezier verder.

• 14 Maart 2007 - 17:58

Marc J:

Hey martine, nog proficiat met je verjaardag! Heel leuk om te lezen wat jullie daar meemaken. Vette wagen trouwens dat kevertje, amuseert jullie daar, groetjes uit belgie

• 14 Maart 2007 - 19:05

Piet En Tiny En Jan:

hallo meiden
    prachtige foto's en wat een mooie sjaals.Jullie zien nog eens wat van de wereld,maak in sacred valley maar weer veel foto's dan kunnen wij mee genieten.Veel plezier,dikke poen!

• 14 Maart 2007 - 19:50

Dennis:

Wat leuk weer om die verhalen te lezen!
    Kan niet wachten tot wij ook komen.
    Waar kan ik alvast zo'n sjaal van de gastmoeder bestellen???

xxx Dennis

• 15 Maart 2007 - 07:23

Paul Gofers:

Dag Rianne,

Leuk om je verhalen uit het verre Peru te lezen. Zo te horen vermaken jullie je wel.
    Wij hier ook natuurlijk :)

Groeten,

Paul Gofers

• 16 Maart 2007 - 12:09

Ted:

Hé Rianne, ik heb net je verhaal zitten lezen Erg leuk en mooie kleurrijke foto's. Ik hoorde dat je al flink pisco hebt gedronken en volgens Yvonne is het onwijs lekker. Ik ben benieuwd naar je spaanse taalkunsten als je weer terug bent bij ons.
    Groetjes Ted.

• 16 Maart 2007 - 12:18

Yvonne:

Hoi, hoi, Ik hoorde net dat je al kennis had gemaakt met de pisco. Lekker he, maar je wordt er zo zat van. Ik heb dat toen 4 weken alleen maar gedronken. Bevalt het voor de rest?. Zo te lezen en te zien aan de foto's wel. Gaan jullie nog naar Machu pichu (schrijf je dat zo??). Is wel heel mooi. Helemaal sóchtends de zonnepoort. He nog heel veel plezier en geniet ervan!!
    Groetjes Yvonne

• 17 Maart 2007 - 15:40

Fam Bernaerts:

he meisjes eindelijk hebben wij jullie foto's gezien, harstikke mooi, zoals op tv lijkt het wel.doet me denken aan spoorloos.Lief hondje trouwens die camilla, hier is alles goed, hopen met jullie ook, geniet en ben voorzichtig, groeten fam. Bernaerts

• 19 Maart 2007 - 13:46

Willy En Thieu:

met plezier jullie verhaal gelezen en de foto's bekeken.Rianne die kever zou goed bij jou passen(rood staat je goed)net zo goed als de sjaal.Bring them on!!!!Zullen nu even geduld moeten hebben tot jullie weer terug zijn in Cusco. Wij wensen jullie veel (leer)plezier deze week.Val niet in de Valley!!!! Groetjes uit Ell.

• 20 Maart 2007 - 14:22

Anouk:

Hoi Rianne, hartstikke leuk om jullie weer via de site te volgen, zo te lezen hebben jullie het prima naar de zin! Heel veel plezier verder!
    Groetjes Anouk

• 21 Maart 2007 - 09:22

Armand Th:

Wacht vol spanning op jullie volgende bericht. Je zult je oren niet geloven als je hoort wat hier allemaal gebeurd is.
    Verder hebben we slecht weer en is het koud.
    Hopelijk is het bij jullie beter.
    We horen wel weer wat

Armand

• 21 Maart 2007 - 11:31

Jo:

Wat ik zo allemaal gelezen heb, hebben jullie het prima naar je zin. Martine, je hebt dan wellicht nog niet over me gedroomd. Flink genieten nu, want de tijd vliegt!
    Groetjes Jo

• 21 Maart 2007 - 12:26

Peggy:

Hoi Martine,

Wauw wat een verhalen! Zo te lezen hebben jullie het fantastisch naar de zin. Schijf maar snel hoe het was in secret valley, het is heel leuk om jullie zo te volgen.
    Groetjes en heel veel plezier van Peggy
    Oh ja Martine nog gefeliciflapstaart met je verjaardag!

• 23 Maart 2007 - 10:21

Annie Tatipata:

Hoi Martine, prachtig om te lezen hoe jij het daar hebt, geniet er maar van! Dit is een ervaring die je je leven lang nooit geweest (ik kan het weten, heb 2x zo'n ervaring gehad in indonesië). Ook nog gefeliciteerd met je verjaardag he! Via deze weg een paar dikke poennekes van de hele familie.

Annie, Augus, Dante en Nilda

• 24 Maart 2007 - 08:16

Lud & Chris:

Haai dao achter wiet ewweg,
    Vendaog pas 't edres vaan dien mam en pap gekrege aanders waoere veer ech wel aal get ieder koume kieke. Ich dink tot 't 'n gooi vekansiepläötske kin zien mér 't is wel wiet vaan hoes dus zörrig mér tot geer alletwie weer goot toes komp.
    De groete en tot zeens.

• 24 Maart 2007 - 17:06

Kim:

Hoi meiden!
    Wat een leuek foto's weer!Gelukkig is het weer ook alweer iets beter of lijkt dat alleen maar zo?Voor de thuisblijvers:er zit alweer 1/3 op!
    dikke kus Kim

• 26 Maart 2007 - 10:11

Marc:

hoi Sjat,
    Veel plezier met de kinderen op de je eerste dag. Ik ben heel benieuwd naar de verhalen en de foto's.

• 26 Maart 2007 - 12:50

Ankie En Noud:

Ha latina's

prachtig verhaal en super foto's
    prachtig land daar he!!
    geniet van elk moment en maak maar veel foto's!!! probeer ook wel af en toe te genieten van het uitzicht....

als je een goeie wil maken bij de peruanen, moet je gewoon over Farfán beginnen (peruaanse voetballer bij PSV)!!
    dan kun je gegarandeerd niet meer stuk!!!

dikke poen!!!